קינואה עם ערמונים ובצל
קינואה עם ערמונים ובצל.
מתכון קל ממש להכנה וטעים מאוד, מהמתכונים שכאשר מכירים רוצים להכין שוב ושוב ובמיוחד כשמבינים את יתרונות הקינואה (לפרטים על יתרונות הקינואה ניתן לדלג חזרה לעמוד המתכונים ולקרוא בתיאור המתכון)
רכיבים:
כוס קינואה - כדאי להשרות מינימום 6 שעות (ההשריה או ההנבטה מסייעים למתן את תכולת החומצה הפיטית שמונעת ספיגה של מינרלים) וההשרייה גם משדרגת את הטעם. אפשר להכין גם לאחר השרייה קצרה יותר אך לדעתי זה יצא פחות טעים.
אפשר להשרות גם יותר, עד 24 שעות.
ניתן להכין מקינואה אדומה/לבנה/שחורה או מיקס כמו בתמונה.
בצל קצוץ
חבילת ערמונים בוואקום - 100 גרם (או ערמונים טריים וקלופים בעונה), קוצצים.
אופן ההכנה:
מתחילים עם טיגון הבצל
כשהבצל מקבל גוון מקורמל נוסיף את הערמונים (קצוצים או שלמים, לפי איך שרוצים)
אחרי כ 3 דקות מוסיפים את הקינואה לאחר שסוננה מהמים בהם הושרתה.
נוסיף כוס וחצי מים רותחים על כל כוס קינואה שהשרנו וסיננו, קינואה שהושרתה לילה ונבשל 10-12 דקות על להבה נמוכה ועם מכסה סגור.
קינואה שהושרתה זמן קצר נוסיף 2 כוסות מים רותחים והבשל 15 דקות על להבה נמוכה ומכסה סגור.
***זמן הבישול ישתנה לפי זמן ההשרייה/הנבטה. קינואה שלא הושרתה ידרשו כ 2 כוסות מים על כל כוס קינואה.
אופציה נוספת:
לאחר טיגון הבצל והערמונים:
ניתן לבשל את הקינואה במים בלבד בנפרד, כמו פסטה - בסיר עם מים ולאחר מכן סינון המים. ואז להוסיף לבצל והערמונים.
קינואה שהושרתה זמן קצר או לא הושרתה כלל - כ 17 דקות בישול, קינואה שהושרתה מינימום לילה - כ 14 דקות בישול וקינואה מונבטת כמחצית מהזמן.
נתבל עם מלח ופלפל שחור לפי הטעם ונפרגן בתיוג כוח החמש שנתלהב יחד
כיצד נתייחס?
חצי כוס מהתבשיל כמנת פחמימה.
הערות:
מומלץ מראש להכפיל כמויות
הכנת? נשמח לשמוע על כך!
