קינואה עם ערמונים ובצל
***א ת
הערות:
קינואה עם ערמונים ובצל.
מתכון קל ממש להכנה וטעים מאוד, מהמתכונים שכאשר מכירים רוצים להכין שוב ושוב ובמיוחד כשמבינים את יתרונות הקינואה (לפרטים על יתרונות הקינואה ניתן לדלג חזרה לעמוד המתכונים ולקרוא בתיאור המתכון)
רכיבים:
כוס קינואה - כדאי להשרות 12-24 שעות ואם אין זמן אז מינימום שעה (ההשריה או ההנבטה מסייעים למתן את תכולת החומצה הפיטית שמונעת ספיגה של מינרלים)
ניתן להכין מקינואה אדומה/לבנה/שחורה או מיקס כמו בתמונה.
בצל
חבילת ערמונים בוואקום - 100 גרם (או ערמונים טריים וקלופים בעונה), קוצצים.
אופן ההכנה:
מתחילים עם טיגון הבצל ובזמן זה ממלאים סיר עם מים ומבשלים את הקינואה כפי שמבשלים פסטה בסיר עם מים רותחים, זמן הבישול ישתנה לפי זמן ההשרייה/הנבטה -
קינואה שהושרתה זמן קצר או לא הושרתה כלל - כ 17 דקות בישול, קינואה שהושרתה מינימום לילה - כ 14 דקות בישול וקינואה מונבטת כמחצית מהזמן.
כשהבצל מקבל גוון מקורמל נוסיף את הערמונים ואחרי כ 3 דקות את הקינואה אחרי שבושלה וסוננה.
נתבל עם מלח ופלפל שחור לפי הטעם ונפרגן בפוסט עם תמונה על מתכון קליל וטעים של כח החמש
אופציה נוספת להכנה:
***את הקינואה אפשר לבשל בסיר יחד עם הבצל והערמונים, במקום להרתיח מים ולבשל בנפרד פשוט נוסיף את הקינואה לאחר שהושרתה וסוננה לבצל והערמונים לאחר הטיגון, נוסיף כוס וחצי מים רותחים לקינואה שהושרתה לילה ונבשל 12 דקות על להבה נמוכה ועם מכסה סגור.
קינואה שהושרתה זמן קצר נוסיף 2 כוסות מים רותחים והבשל 15 דקות על להבה נמוכה ומכסה סגור.
כיצד נתייחס?
חצי כוס מהתבשיל כמנת פחמימה.
הערות:
מומלץ מראש להכפיל כמויות
הכנת? נשמח לשמוע על כך!
